Jan 15, 2009

Ačiū Flickr už The Commons

Pasauliniai fotografijų archyvų klodai surado geriausią kelią į interneto vartotojų akis.

Prieš metus startavęs Flickr The Commons pradėjo nuo pilotinio projekto su Amerikos Kongreso Biblioteka. Geri atsiliepimai ir gausūs komentarai pažadino muziejų pavasarį.

Pagrindinis The Commons noras - suteikti interneto vartotojams prieigas prie vaizdų archyvų, kad pildytų juos savo žiniomis ir žiūrėti, kas iš to gausis - neliko be atsako. Kadangi nuotraukas gali naudoti ir skelbti visi interneto vartotojai, netrukus atsirado tokių iniciatyvų, kaip Indicommons - puslapis, ieškantis, naršantis, randantis ir aprašantis istoriją per vaizdus. Čia supranti kokia nereali galimybė suteikiama žmonijai - užsiimti kasdieniniais tyrimais, sistemizuoti, komentuoti ir domėtis istorija.

Daugiau pasakoti apie patį The Commons nėra ką. Kiekvienas archyvas, kiekvienas albumas ar nuotrauka verta atskiro posto. Tiesiog eikite ir naršykite The Commons visi. O tatai naršydami postinkite ir pasakokite.

Jei šį postą skaito kas nors iš Mažvydo Bibliotekos, Lietuvos Nacionalinio Muziejaus ar kitų archyvų saugotojų, būtinai susisiekite su Flickr. flickr-commons [at] yahoo-inc.com

Negalime praleisti progos išvysti Lietuvos fotografijos archyvus The Commons puslapyje.

Apie tai dar ne kartą rašysiu. Būkite tikri.

No comments:

Post a Comment