Jun 11, 2010

Jei gyvenimas yra viskas, tai prieš 28 metus nebuvo nieko

Ačiū visiems draugams už sveikinimus. :)

Jun 9, 2010

Futbolas: Anglija. Meksikos sindromas


Nieko nebus, kalbėsiu apie Anglijos futbolo rinktinę.

Futbolas jau persmelkė mane. Tai nutiko akimirką po to, kai nusipirkęs Jo didenybės Futbolo Čempionatui 2010 skirtą "Spo:)" numerį perskaičiau Nerkos įžanginį straipsnį ir viską, kas ten parašyta apie dalyvaujančias komandas. Sužymėjau kiekvienos grupės favoritus, o Facebooke apsireiškiau sergantis už olandus ir suspėliojau kiekvieno etapo varžybų rezultatus.

Jau anksesniame įraše rašiau, kad spaudžiu viską, kas rašo "World Cup", "Football", "FIFA" ir tt. Teks priprasti ir Jums prie dažnesnės futbolo temos šiame tinklaraštyje. Daugeliui tai netgi patiks.



Kaip kad man patiko kūrybos industrijai skirto žurnalo "Creative Review" blog'o įrašas apie neišleisto pašto ženklo dizainą, kuris buvo sukurtas numatomam 1970 metų Futbolo Čempionato finalo rezultatui - Anglija laimi.

Tai nemažai pasako apie jų tikėjimą tuo, kad ir 70-aisias Meksikoje pavyks apginti 66-ųjų Čempionų titulą, bet laimėjo Brazilai. Pirma šio įrašo iliustracija gerai atspindi Anglijos rinktinės nuotaikas kiekvieno Čempionato metu. Juk nuo to laiko jie nieko nelaimėjo!

Jun 8, 2010

Psichozė dėl Pasaulio Puodelio 2010

World Cup. Pamatęs tokį žodžių junginį, kaip mat spaudžiu nuorodą į straipsnį designboom.com. Ir, žinoma, tikiuosi išvysti dar vieną dizainerinį (dabar tai madingesnis žodis už "menišką"), futbolo manijai, po truputį užtvindančiai visas masinės kultūros ertmes, skirtą kūrinį.



Kaip jau turbūt supratote, lūkesčiai subliuško po kelių sekundžių. "Pasaulio puodeliai" - štai ką gali reikšti straipsnio apie Taivanio meinininko Idee Liu darbą antraštė: "World Cups by Idee Liu". Ir futbolo čia tiek pat, kiek bealkoholiniame aluje laipsnių.

Kūrinių serijos esmė - transformuoti populiaraus vienkartinio popierinio puodelio ("Coffee Inn", "Starbucks", jei taip aiškiau) formą, suteikiant jai naują veidą ir prasmę. Kodėl aukšto lygio tradicinėmis Taivanio medžio, keramikos, sidabrakalių amatų technikomis kuriami puodeliai yra "pasaulio", atsakytų gal tik olandas Gijs'as Baker'is - kūrybinis "yii" direktorius.

Sakyčiau, suveikė ir manyje šis formos ir prasmės transformavimo mechanizmas. Vietoj moralo pasakysiu: štai ką su mumis padaro populiarūs žodžiai - jie iškreipia prasmę.

Kitoks Stambulas


Occupied, originally uploaded by Cinamonas.

Troleibuse, lovoje, prie stalo, radęs laisvesnį laiką, skaitau Orhano Pamuko "atsiminimus apie Stambulą". Perskaityti šią knygą užsimaniau po išsamaus Jekaterinos epizodų atpasakojimo, po kurių atrodo, kad Stambulas - viešosios erdvės kultūros lobis.

Knyga jau įpusėta, o Stambulo, kurį po truputį okupuoja katės, taip ir nėra.

Jun 7, 2010

Burbuliatorius šiandien

Kurį laiką makaulės nepalieka mintis, kad burbulas - tai maksimalus rezultatas, pasiektas minimaliomis priemonėmis. Argi ne stebuklas, kad burbulų sukelti jausmai (lengvumas, euforija, nuostaba) kyla vos nuo mažyčio lašelio skysto muilo?!
Bet dar smagiau stebėti miesto erdvę, kuri akimirksniu pasikeičia nuo daug daug burbulų.

Ateikite pažaisti su muilo burbulais į savo miesto aikštę!
Skelbimas Laimikyje